dnes je 2.12.2022

Input:

Stravování zaměstnanců z pohledu daní a účetnictví

6.4.2021, , Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 01:30:15

Obsahem on-line semináře je ucelený rozbor možností zaměstnavatele vroce 2021 zajistit zaměstnancům stravování na pracovišti nebo na stravování přispět. Problematika bude rozebrána jak zpohledu zaměstnavatele (otázka daňových nákladů, postup zpohledu DPH, související účtování), tak zpohledu zaměstnance (osvobození příjmu od zdanění).

Kapitoly videa

Obsah webináře:

  • stravování ve vlastním zařízení zaměstnavatele (rozbor daňového režimu zaměstnavatele a osvobození příjmů na straně zaměstnance)
  • příspěvek na stravování u jiných subjektů - nepeněžní nebo peněžitý příspěvek (rozbor daňového režimu zaměstnavatele a osvobození příjmů na straně zaměstnance)
  • vybrané speciální postupy (kombinace uvedených forem přispívání, souběh s pracovní cestou zaměstnance, přispívání na více jídel v daném dni, e-stravenky)
  • postup zaměstnavatele z pohledu DPH (sazba DPH, kdy nastane zdanitelné plnění, problematika stravenek jako poukazů)
  • související účtování u zaměstnavatele
  • související výklad GFŘ a MF.

Lektor

RNDr. Ivan Brychta

RNDr. Ivan Brychta

Je od roku 1995 daňovým poradcem zapsaným na seznamu Komory daňových poradců ČR a má více jak dvacetiletou praxi v daňovém, účetním a ekonomickém poradenství, včetně spolupráce na auditech společností. Kromě daňového poradenství se věnuje rozsáhlé přednáškové činnosti (včetně vedení on-line a video seminářů) a svými články přispívá do různých odborných periodik. S nakladatelstvím Verlag Dashöfer spolupracuje od roku 1999. 

Publikační činnost: Pro Verlag Dashöfer se jako spoluautor podílí např. na publikacích Přehled změn v daních a účetnictví a Daňově uznatelné náklady.

Nahrávám...
Nahrávám...